Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Munkavédelmi cipő kisokos

Munkavédelmi cipő kisokos

A munkavédelmi cipők és bakancsok világában nem csak a biztonság, hanem a kényelem és stílus is alapvető fontosságú. Ahogy a munkaórák telnek, egy megfelelően kiválasztott lábbeli nem csupán a lábainkat óvja, hanem segít a hatékony és magabiztos munkavégzésben is. Legyen szó hosszú munkanapokról vagy változatos munkakörnyezetekről, a Helly Hansen lábbelik elengedhetetlen társaink lesznek, amelyekben biztos talpakon állva végigvihetjük mindennapi feladatainkat.

A tökéletes munkavédelmi cipő kritériumai

A megfelelő munkavédelmi cipőben orrmerevítés található, mely gondoskodik a lábujjak megfelelő védelméről. A cipő talpa meggátolja a talpátszúrást, egy esetleges szögbe vagy egyéb hegyes, szúrós vagy éles tárgyba lépés esetén. Fontos, hogy jól tartsa a bokát, megfelelően szellőzzön, ne izzadjon bele viselője, valamint a talpa csúszásmentes legyen, továbbá magas kopásállóság jellemezze.

A funkcionális jellemzőkön túl, nem utolsó szempont a megjelenés sem. A hagyományos munkavédelmi bakancsokkal szemben, a munkavédelmi sportcipők divatosak, akár utcai viseletre is alkalmasak, így munkába érve (persze ha ezt a munkahelyi szabályzat lehetővé teszi) nem szükséges cipőt is cserélni.

 

Helyes testtartás

A megfelelő munkavédelmi cipők viselése nem csak a biztonságunkat szolgálja, hanem hozzájárul a helyes testtartás fenntartásához. Ez különösen fontos olyan munkakörökben, ahol hosszú ideig kell állni vagy nehéz tárgyakat emelni. A megfelelően támasztott lábak és a kényelmes talpbetét segít megelőzni a hát- és gerincproblémákat, valamint javítják az általános testtartást és egyensúlyt.

 

A munkavédelmi cipők orrmerevítőinek fontossága a különböző iparágakban

A munkavédelmi cipők tervezésekor számos tényezőt kell figyelembe venni, melyek közül az egyik legfontosabb a biztonság. Ezért különböző típusú betétek kerülnek alkalmazásra a lábbelikben, hogy megfeleljenek a különböző munkakörnyezetek és -feladatok specifikus igényeinek. Az acélbetétes, alubetétes, kompozit, kevlár, és műanyag merevítők mindegyike egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, és különböző szempontok alapján nyújt védelmet a viselőjének.

Ismerd meg az alapvető különbségeket az alkalmazott orrmerevítők (másnéven: kapli) között, hogy megértsd az egyes cipők funkcióit és felhasználási területeit.

 

Mik a kompozit orrbetét előnyei egy munkavédelmi cipő esetében?

Néhány munkahelyen fémmentes cipőkre lehet szükség a mágnesesség miatt. Általában kevlárból vagy szénszálas anyagból készítik. A kompozit betét könnyebb és rugalmasabb, így az egyik legkényelmesebb opció. Ugyanúgy megfelelnek az előírásoknak, mint az acél vagy alumínium betétes cipők.

 

·         A kompozit orrbetét fémmentes anyagokból épül fel, úgymint az üvegszál, szénszál, vagy műanyag.

·         Könnyedebb anyag, így egész napos viselet esetén kényelmesebb, jobban kíméli az izületeket, késlelteti a láb kifáradását.

·         Nem jó hővezető, hidegben nem ad hidegérzetet, melegben nem melegszik át.

·         Mivel fémmentes, ezért viseletük nagyon előnyös olyan munkakörökben, ahol a munkavállaló elektromos áramütés veszélyeinek van kitéve, illetve fémdetektorok vannak, pl. repülőterek.

 

Acélbetétes munkavédelmi cipők - előnyök és hátrányok

 

·         Gyors és olcsó az előállítása.

·         Erős és strapabíró anyagból készülnek, remek védelmet nyújtanak az olyan környezetben, ahol nagy a veszély a leeső tárgyaktól. Ideális választás azoknak, akik építkezéseken dolgoznak vagy nehézgépekkel.

·         Az acél vezeti az áramot, ami biztonsági kockázatot jelent.

·         Jó hővezető, télen átveszi a hideget, nyáron pedig a meleget sugározza, ami kellemetlen lábizzadáshoz vezethet, amely pedig balesetveszélyes helyzeteket teremthet.

·         Merevsége miatt hosszú viselet után kényelmetlenné válhat.

Kevlár orrmerevítők

A kevlár szövetet széles körben használják védőfelszerelések és ruházati termékek gyártásánál. Nem véletlenül terjedt el a munkavédelmi cipőknél is az anyag felhasználása. Kiváló hőállóság és merevség jellemzi, erős védőréteget képez a kopás, szúrás és vágás ellen. Tűzálló és hőálló tulajdonsággal rendelkezik, az előbbi pozitív kedvező hatásának nyáron a nagy melegben lehet nagyon örülni. További előnye, hogy könnyű, így egy kevlár munkavédelmi cipőben nem fájdul meg a lábfejünk az egész napos használat során. 

 

 

Műanyag orrmerevítők

A polikarbonát általában jó hő- és ütésállóképességgel rendelkező, hőre lágyuló szerves műanyag. A fémmentes cipők nemcsak könnyebbek, hanem rugalmasabbak is, így kényelmesebb a viselésük. A különleges műanyag orrmerevítő egy esetleges baleset bekövetkezte után rugalmasan visszaugrik, így könnyebb a sérült láb kiszabadítása.

 

Alumínium betétes munkavédelmi cipők

Az alumínium betétes munkavédelmi cipő egyre elterjedtebb, mivel ugyanúgy megfelelnek az előírásoknak, de jóval könnyebbek, mint az acélbetétes cipők. Ezek a cipők már általában egy kicsit drágábbak, azonban ha szükséged van lábvédelemre, de valami könnyebbet szeretnél, akkor ezt neked találták ki.

 

 

A Helly Hansen minden biztonsági cipője megfelel a CE jelölés követelményeinek!

 

Fedezd fel a Helly Hansen lábbelik világát, melyek a megfelelő védelem és a professzionális megjelenés tökéletes egyensúlyát képviselik!